Maailman Terveyssäätiö (WHO) on myöntänyt, että akupunktiolla on laajat mahdollisuudet parantaa erilaisia lääketieteellisiä ongelmia.

Akupunktio

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha hoitokeino jossa neuloja apuna käyttäen pyritään ohjaamaan ja tasapainottamaan ihmisen kehon toimintoja. Se perustuu ajatukseen että energia kulkee meridiaaneiksi nimitettyjä kanavia pitkin yhdistäen kaikki kehon osat toisiinsa. Moderni tiede selittää akupunktion neulojen pistelyksi, joka aktivoi hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, selkäytimessä ja aivoissa. Nämä kemikaalit joko estävät kivun tunnetta tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin. Akupunktion aikaansaama parantunut energia ja biokemiallinen tasapaino kiihdyttävät kehon luonnollista parantumismahdollisuutta, sekä edistävät sen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Maailman Terveyssäätiö (WHO) on myöntänyt, että akupunktiolla on laaja mahdollisuus parantaa erilaisia lääketieteellisiä ongelmia, kuten:

  • neurologiset ja lihaksistosta johtuvat oireet: päänsärky, niskakipu, tinnitus, kasvohalvaus, tenniskyynärpää, jäykät hartiat, alaselkäkipu, iskias jne.
  • hengitystieongelmat, poskiontelotulehdus
  • nukkumisvaikeudet
  • masennus
  • ruoansulatushäiriöt

Akupunktio on hyvin käytännöllinen hoitokeino fyysisiin ongelmiin, jotka johtuvat jännityksestä, stressistä tai tunne-elämän epäkohdista. Akupunktiohoitoa voidaan antaa myös yhtä aikaa muiden hoitokeinojen, esim. hieronnan, yhteydessä. Akupunktiota on käytetty onnistuneesti myös eläimiin, jotka eivät ymmärrä tai usko hoitoprossiin, jolla niiden oloa on parannettu. Positiivinen asenne on kuitenkin aina suositeltavaa.

Sattuuko akupunktio?

Akupunktioneulan pistäminen ei ole läheskään niin kivulias toimenpide kuin esim. verikokeen otto. Useimmat potilaat tuntevat vain vähän kipua sillä hetkellä kun neulat pistetään, toiset eivät tunne kipua lainkaan. Kun neula asetetaan paikoilleen, potilas saattaa tuntea turvotusta tai tunnottomuutta pistokohdan ympärillä, kutinaa, lämmön tai kylmyyden tunnetta tai painon tunnetta. Kun neulat on asetettu paikalleen kipua ei enää tunne. Akupunktioneulat ovat hyvin ohuita ja kestäviä ja ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ne ovat myöskin kertakäyttöisiä, joten tartuntariskiä ei ole. 

Taataksemme parhaimman hoitotuloksen, huomioi seuraavat tärkeät seikat:

• älä syö tukevasti juuri ennen tai jälkeen akupunktiohoidon
• älä ylirasita itseäsi
• vältä alkoholia
• suunnittele aikataulusi niin, että sinulla on aikaa levätä hoidon jälkeen. Erityisesti ensimmäisten hoitokertojen jälkeen
• jos sinulla on menossa jokin lääkekuuri, sitä voi jatkaa normaalisti lääkärin ohjeen mukaan
• muista antaa selvät tiedot kaikista muista hoidoistasi akupunktiohoitajallesi
Sinun on pidettävä hoidon antaja ajantasalla terveydentilastasi ja muista hoidoistasi, jotta hän tietää kuinka suunnitella tulevat akupunktiohoitosi auttaakseen parhaiten sinua ja sinun ongelmiasi

Akupunktioajan voit varata Hieroja-Aseman Pekalta.